4 Flori rezistente pentru balcon

4 Flori rezistente pentru balcon

De ce e importantă rezistența? Fiindcă florile de balcon sunt supuse deseori la diverși factori: curenți de aer, schimbare bruscă a temperaturii, ploi etc. Ne place frumusețea dar ne dorim totuși ca florile să și trăiască bine. În acest articol vă recomandăm 4 flori de balcon rezistente care înfloresc într-un mod minunat.

Gălbenele

Gălbenelele iubesc căldura nespus de mult. Acestea înfloresc încă de la începutul verii și se mențin toamna până la primele înghețuri. Cresc foarte bine în ghivece sau containere și nu sunt deloc pretențioase. Așezați gălbenelele în partea cea mai luminată a balconului. Totuși, nu uitați că în timpul perioadelor secetoase acestea trebuie udate regulat, cel puțin de două sau trei ori pe săptămână.

Muşcatele

De altfel sunt unele dintre cele mai nepretențioase flori, fiind adesea crescute în ghivece. Acestea cresc foarte rapid iar dacă sunt îngrijite corect pot înflori întreg anul împrejur. Îndrăzniți neapărat să le creșteți în ghivece dreptunghiulare. De altfel, mușcatele sunt și plante, destul de «prietenoase». Acestea pot fi cultivate împreună cu Kufe, Primule, Petunii, Bacope și împreună cu surorile lor, mușcatele «roșii» sau «albe».

Petuniile

Petuniile sunt cele mai cunoscute flori pentru înfrumusețarea balconului. Interesant e faptul că în Europa ele apar abia la mijlocul secolului al XIX, înseși Petuniile fiind originare din Brazilia și Argentina. Pentru cei care își doresc să aibă flori la balcon dar nu au prea mult timp pentru ele, Petuniile — sunt opțiunea ideală. Acestea dau o roadă floristică foarte bogată și nu sunt deloc pretențioase. Rețineți doar o regulă: oferiți spațiu acestei flori. Petuniile iubesc să se extindă în direcții imprevizibile. În spații închise ele nu se simt în largul lor.

Familia «Nemesia»

Florile din acest gen pot fi tricolore, monocolore sau cu două culori. Acestea înfloresc vara devreme însă nu durează mult. Totuși, dacă sunt bine îngrijite pot să mai înflorească odată în perioada caldă a toamnei. Florile sunt destul de mici. Maxim pot ajunge până la 20 cm în înălțime. Deoarece tulpina este relativ subțire, ele au nevoie de doze mici de apă însă… regulat.

Cam astea au fost florile recomandate de noi. De asemenea, nu uitați de flori atunci când temperatura se schimbă brusc – în timpul iernii sau chiar în cazul ploilor torențiale de vară. Temperatura, curenții de aer și apa prea multă (de la ploaie) le pot deteriora. Deci, să avem grijă de flori – aceasta este unica condiție pentru care ele ne dăruiesc aer curat, parfum și frumusețe.

https://cadourionline.md/