4 Flori de cameră care înfloresc iarna

4 Flori de cameră care înfloresc iarna

Perioada de «triumf» a florilor este cel mai des vara sau primăvara. Totuși, acest lucru nu înseamnă că în timpul sezonului rece nu ne putem bucura de frumusețea și parfumul lor. Exact! Există plante de apartament care își afirmă toată splendoarea, anume în timpul iernii iar în acest articol le vom descrie un pic pe fiecare în parte.

1. Schlumbergera

Cactușii sunt cele mai iubite flori de cameră deoarece nu au cerințe și «pretenții» prea mari pentru existență. Din această categorie face parte planta «Schlumbergera» sau uneori simplu «Crăciunița» (însă nu este exact această floare). Chiar dacă ca aspect este departe de a fi un cactus cum obișnuim să ni-l imaginăm, floarea face parte din aceeași familie ca și cactușii. Habitatul natural al plantei este jungla tropicală din Brazilia. Rețineți că Schlumbergera nu suportă prea mult soare. Nicidecum nu trebuie plasată în contact direct cu razele solare. Totuși, iarna o puteți lăsa lângă fereastră deoarece razele sunt mai slabe.

2. Poinsettia, «Craciunita» sau «Floarea Craciunului»

Poinsettia este «Crăciunița» propriu zisă și este cea mai îndrăgită floare în timpul iernii. Chiar dacă se consideră că «Crăciunița» înflorește, nu este de fapt așa. Poinsettia are flori dar sunt acele mici puncte pe care le vedeți în centrul frunzelor roșii. Iluzia «înfloririi» este creată de frunzele din vârful acesteia care, într-un mod cu adevărat magic, își schimbă culoarea în ajunul Crăciunului.

3. Clivia (Crinul iernii)

Crinul roșu (Clivia) este una dintre cele mai rezistente și «nepretențioase» plante care înfloresc iarna. Aceasta rezistă la temperaturi (imposibile pentru alte flori) de la 8° până la 10°C. Totuși în timpul sezonului cald, merită să-i oferiți climatul de temperatură de care are nevoie și să o feriți de razele directe ale soarelui.

4. Begonia

Cu siguranță, cel puțin, ați auzit de această floare. E adevărat că Begonia nu înflorește «exclusiv» în timpul iernii. Aceasta deschide florile pe tot parcursul anului însă o încadrăm în lista noastră datorită frumuseții și eleganței sale unice. Totuși, Begonia nu este o floare a iernii. În comparație cu alte plante aceasta e mai gingașă și pentru o dezvoltare normală are nevoie de o temperatură care depășește +15°C.

Înainte de a vă decide ce floare să creșteți studiați neapărat «cerințele» și condițiile pe care le are fiecare floare în parte. De asemenea nu uitați că pentru plantele care înfloresc, solul trebuie să fie bine afânat iar planta să obțină permanent doza de apă necesară. Iubiți florile – pentru că ele ne oferă în schimb de zece ori mai mult decât noi le oferim.

Comadati livrare flori Chisinau de la partnerii nostri CADOURIONLINE!